Railway Gun K5 (E) "Leopold" ( GPM-187 )

Railway

Re: Railway Gun K5 (E) "Leopold" ( GPM-187 )

HozzászólásSzerző: Tamás » 2015.03.03. 09:44

Ez egy brutálisan nagy gép, ha így megy tovább vehetsz egy nagyobb asztalt, mert nem fog elférni. [thumbup]
Tamás
Haladó fórumozó
Haladó fórumozó

HozzászólásSzerző: BobaFett » 2015.03.03. 21:57

jaja, át kéne szoknom kisebb makettekre, mennyivel könnyebb azokat tárolni, mozgatni, stb :)
"Ma nem volt egyetlen telefonhívásom se. De holnap majd kétszer ennyi lesz !" - Al Bundy
BobaFett
Közösségi tag
Közösségi tag

HozzászólásSzerző: Drotmalac » 2015.03.06. 15:06

Igazuk van a többieknek, hatalmas jószág lesz.

Végül is gyakorlatod van nagydarab makettekkel, ha győzöd hellyel, mi győzzük nézni őket.:)

Szépen alakul.
Ami a festéket illeti, próbáld ki a vallejo festékeket, kicsit drágábbak, de eddig rosszat nem halottam róluk, én is azt használok, igaz ecsettel...
Van kifejezetten fújásra való festékük is, az Air Color viszont a Modell Color elvileg jó festékszóróba és ecsettel is, csak hígítani kell.
Drotmalac
Közösségi tag
Közösségi tag

HozzászólásSzerző: BobaFett » 2015.10.23. 18:47

ideje hogy végre valami updatet rakjak ide :)

Nemrég kezdtem folytatni, apróságok készülnek:
Kép Kép

Kép Kép

Kép

Ahogy a második képen látszik, eredetileg itt is csak "printelt" alkatrészek voltak, úgyhogy ezeket az ajtókat megformáztam papírból újra, legyen egy kis vastagságuk.

Most jelenleg napok óta az egésznek a komplett festését csinálom. Sajnos még mindig az a probléma hogy nem megfelelő a festék, folyton eldugul a pisztoly. Sajnos viszont már késő váltani, ugyanilyen szineket kizárt hogy találnék.
Ha legközelebb ilyenbe fogok, csakis kimondott airbrush festékkel fogok nekiállni az már biztos.
"Ma nem volt egyetlen telefonhívásom se. De holnap majd kétszer ennyi lesz !" - Al Bundy
BobaFett
Közösségi tag
Közösségi tag

HozzászólásSzerző: János » 2015.10.23. 19:32

Végre munkához láttál, remélem Nyitra adott egy lökést, nem úgy mint tavaly. Próbáld meg jobban higítani a festéket, talán nem dugul el.
The paper modeling is always in my mind.
János
Moderátor
Moderátor

HozzászólásSzerző: Joe711 » 2015.10.23. 20:07

Nem tudom,hogy mennyi tapasztalatod van a fújással, ezért megkérdezem: szűröd a festéket a tartályba töltés előtt?
Normál esetben -megfelelelő higítás mellett- nem lenne szabad eldugulnia

Örülök hogy újra tudsz foglalkozni a makettolással!
Joe711
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: BobaFett » 2015.10.24. 11:15

Humbrol Acrylic-el dolgozom mindig. Amire persze rá van írva hogy airbrushra is alkalmas. Már próbálkoztam 3x-os hígítással, de ekkor már borzasztóan nem takar és még mindig eldugul. Ezt úgy kell elképzelni hogy a tűn egy rétegbe pillanatok alatt "megköt" a festék, és innét már nemigen lehet mást csinálni, csak teljes szétszedés és takarítás.

Szűréssel 1x próbálkoztam, vettem 2 féle szűrőt, de úgy látszik túl kis mikronosat, mert egy csepp sem megy át rajta.
BobaFett
Közösségi tag
Közösségi tag

HozzászólásSzerző: akkokoko » 2015.10.25. 09:36

Szia!

Nagyon jó, hogy folytatod! [Hello]

A festésről:

Én mostanában kezdtem el használni a MIG akrylt. Előtte enamelt használtam. Azt szoktam meg én is. Furcsa is volt az akryl utána. Más higítás, fedés stb... A régi jobban tetszett. Az olyan "festék" volt, ha érted. Viszont cserébe ez kevésbé büdös és gyorsan szárad. Viszont nekem is előjön (igaz lassabban és kisebb mértékben) ez a "trunymósodás" amikor a tű végén-düzniben kicspódik-megköt(?) a festék. Sőt a tartály aljában is kissé látszik valami. Erre a fújás-törlés-fújás használható+pisztoly "vége" levesz. A "nagyok is így csinálják... https://www.youtube.com/watch?v=UWsdscL0JxA.

Esetleg próbálj meg kötéslassítót használni. Művészboltban akad...
akkokoko
Haladó fórumozó
Haladó fórumozó

HozzászólásSzerző: BobaFett » 2015.12.17. 17:03

Megpróbálkoztam "némi" rozsda felvitelére a kerekekre pigmentekkel. Mivel első próbálkozásom, hát olyan lett amilyen. Amit láttok 3 féle rozsdapigment keveréke. Szerintetek min kellene változtatni, máshogy csinálni ? Bár ezen az oldalon már sokat nem lehet javítani, dehát van még hátra.

A képek közt van vakuval és anélkül készült képek is, hogy jobban látszódjon.

Kép Kép

Kép Kép
BobaFett
Közösségi tag
Közösségi tag

HozzászólásSzerző: János » 2015.12.17. 20:54

Szerintem nem rossz. Amit még lehetne javítani, az hogy először egy enyhe de sötétebb barnás réteget tenni mindenhová, mert a vasútnál a sínről menet közben is felverődik némi rozsdapor. Majd pár helyen hangsúlyosabban "friss" rozsdát rátenni , vagyis világosabb árnyalatot használni, A laprugók környékén némi olajsár is előfordulhat, de ez egyéni ízlés kérdése. A fékpofák viszont a sok felmelegedés - lehűlés miatt kicsit vöröses-barnás árnyalatot szoktak felvenni.

Kép
The paper modeling is always in my mind.
János
Moderátor
Moderátor

HozzászólásSzerző: Gaccso » 2015.12.21. 20:06

Én egyedül az olaj és zsírfoltokat hiányolom. Maga a rozsda szerintem jó.
Gaccso
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: zozo » 2015.12.22. 18:01

Elsőre jó, de János útmutatását követve életszerűbbé teheted!
zozo
Közösségi tag
Közösségi tag

HozzászólásSzerző: BobaFett » 2016.02.16. 21:50

Sziasztok

Időközben elkészítettem a sint is szerelvényhez. Meg kell hagyni, sokkal nagyobb munka volt mint gondoltam. Felért egy kisebb makett elkészítésével ez a rengeteg felfogató meg csavar legyártása. Sajnos a képek nem lettek jók, majd csinálok közelebbit is.

Jah amúgy tulajdonképpen készen van a makett, még egy két apróság és hozom a végső képeket.

Kép Kép
BobaFett
Közösségi tag
Közösségi tag

HozzászólásSzerző: Gaccso » 2016.02.17. 08:17

Egyszer csak váratlanul elkészült a makett. Várom a kész képeket, viszont ezeket meg nem tudom megnyitni.
Gaccso
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: BobaFett » 2016.02.17. 19:15

Gaccso írta:Egyszer csak váratlanul elkészült a makett. Várom a kész képeket, viszont ezeket meg nem tudom megnyitni.

Más se tudja megnyitni ? leellenöriztem, jónak kéne lennie.
BobaFett
Közösségi tag
Közösségi tag

ElőzőKövetkező

Vissza: Vasút