Railway Gun K5 (E) "Leopold" ( GPM-187 )

Railway

Railway Gun K5 (E) "Leopold" ( GPM-187 )

HozzászólásSzerző: BobaFett » 2014.03.12. 22:08

Sziasztok.

Mint azt korábban már említettem, ki akarom próbálni magamat a vasút témakörében egy picit, mivel sok szépet láttam mostanában a témában.
Sokat gondolkoztam mi legyen a kezdő makettem. Sajnálatos módon a modern vasút kicsit sem hoz lázba, egy gőzmozdonyba meg nem mertem elsőre belevágni. Így esett a választási eme gigászi fegyverre a K5 leopoldra. A kivágót átlapozva nem tűnik vészesen nehéznek, persze majd közben válik el.
Ami egyenlőre nem tetszik viszont, az a festése. Bár valós, gugli rengeteg ilyen festésü képet is hoz a keresésre, de valahogy elég mű hatása van. Lhet újra kéne fújni az egészet. csak ez esetben a feliratok elvesznének, amit matricaként nem lehet kapni, szóval nem tudom hogy pótolnám. Ezen a részén még töprengek a dolognak.

Kép

Kép Kép

Mint a képen is látszik, lézervágott vázszerkezetet fogok hozzá használni, hogy gyorsabban menjen a munka.
Meg akarok majd próbálkozni 1-2 feljavítással is, a síneket pl. biztos cserélem, szörnyűnek néz ki amit rajzoltak hozzá gyárilag :)

Maga a makett szép nagy lesz, 126 cm hosszú...
"Ma nem volt egyetlen telefonhívásom se. De holnap majd kétszer ennyi lesz !" - Al Bundy
BobaFett
Közösségi tag
Közösségi tag

Re: Railway Gun K5 (E) "Leopold" ( GPM-187 )

HozzászólásSzerző: János » 2014.03.13. 07:46

Hát nem apróztad el az biztos. Legutóbb láthattuk ezt a makettet Nyitrán, germán szürke színre fújva. Nagy feladat, szép lehetőségek vannak benne. Sok sikert hozzá, már alig várom a képeket.
The paper modeling is always in my mind.
János
Moderátor
Moderátor

HozzászólásSzerző: BobaFett » 2014.03.13. 20:04

János írta:Hát nem apróztad el az biztos. Legutóbb láthattuk ezt a makettet Nyitrán, germán szürke színre fújva. Nagy feladat, szép lehetőségek vannak benne. Sok sikert hozzá, már alig várom a képeket.

Igen az nekem is nagyon tetszett, többek között ezért is választottam ezt. a Szürke festés is jobban mutat szerintem mint ez a terepszínű, de egyenlőre parázok az egészet befújni. Bár akkor legalább élfestéssel nem lenne sok gond :)
"Ma nem volt egyetlen telefonhívásom se. De holnap majd kétszer ennyi lesz !" - Al Bundy
BobaFett
Közösségi tag
Közösségi tag

HozzászólásSzerző: Gaccso » 2014.03.13. 20:59

Szép látványos makett lesz. Lehet olyan vizes matricát kapni, amire lehet nyomtatni. Annyi a macera vele, ha tintasugaras nyomtatód van, kell hozzá fixáló folyadék, hogy az áztatásnál ne follyon szét. A kettő ára együtt kb 6000 Ft. De egy A4 es lapra, azért fér matrica. Tetszik ez a választott makett, és végre talán az is kiderül, hogy ezt hogyan irányozták.
Gaccso
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: János » 2014.03.14. 07:56

Őszintén szólva, az a nyitrai Leopold nekem kicsit problémás volt. Az építés tökéletes volt, de a festéssel akadtak gondok. Ugyanis bár szép egyenletesen le volt fújva, de itt vége is volt a történetnek. Sehol egy kis árnyék, sehol egy más árnyalat, uram bocsá por, kosz vagy rozsda. Ezekkel az effektekkel nagyon sokat tudott volna dobni a maketten, igaz így is a második helyen végzett. Szépen megoldotta a matricázást , ez külön érdeme az építőjének. A vasúti közlekedési eszközök nem tartoznak a patika tisztaságú dolgok közé, ha a használódás és kopás nyomai hiányoznak, akkor nekem kicsit hiányérzetem van.
A Leopold már alapból koszol, koptatott, ha valaki lefesti, illene valamit visszapótolni ezekből.
Remélem kipróbálsz ezekből pár dolgot , és várjuk a képeket.
János
Moderátor
Moderátor

HozzászólásSzerző: zozo » 2014.03.14. 15:24

Jó építést a Leopold-hoz! Figyelni fogom, mit hozol ki ebből a makettből a hajóépítések után.
zozo
Közösségi tag
Közösségi tag

HozzászólásSzerző: wittman » 2014.03.15. 20:40

NA EZ SZÉP LESZ
wittman
Kiemelt tag
Kiemelt tag

HozzászólásSzerző: Tamás » 2014.03.16. 11:25

Nem "kis" fába vágtad a fejszédet, 1,26 m szép kis bútordarab. Jánossal egyetértek, ha úgy dontessz, hogy fested, mindenképp koszold, és Nyitrán tiéd lesz az elso hely.
Tamás
Haladó fórumozó
Haladó fórumozó

HozzászólásSzerző: BobaFett » 2014.03.22. 19:34

Nos nálam is betegség lassítja az építés meneteét, de azért végre jutottam valamire.

Ami már látszik, hogy az összeszerelési rajz katasztrófa rosz. a legtöbb időd annak kitalálása viszi el jelenleg, hogy mit akarhatott a tervező...
Ezenkívül normál vázmerevítése egyátalán nincs a szerelvénynek, hanem szinte minden alkatrészt vastagítani kell, ami így adja a vázat. A gond csak ezzel az hogy igy akkora élek vannak, ami pl. élfestés nélkül durva lenne.
Az első két képen jól látszik mire gondolok, hogy az oldalaknál mekkora élek látszanak. Mindenképpen telibe festős lesz.

Kép Kép

Aztán itt van két kép a tervezési hibáról, mennyire nem paszol a merevítés a helyére, meg egy arról mennyire nincs semmi jelölve. pl. honnét kéne tudnom hogy a fehér négyzetek közül melyiket kell kivágni ? megsúgom nem mindet. És ez nem egyedi eset az egész kivágó ilyen.

Kép Kép

A belső oldalt már le is fújtam feketére, mert több helyen belátni majd, ronda lenne papírszinnel.

Kép Kép

Jah és mindezt úgy hogy egy újrakiadásról van szó, mégsem javították a hibákat...
BobaFett
Közösségi tag
Közösségi tag

HozzászólásSzerző: János » 2014.03.22. 21:46

Hát nem gondoltam volna hogy ennyi gond merül fel az építés közben. Akkor még jobban drukkolok neked a szép építéshez. Mivel fújtad le? légecsettel? és milyen festékkel?
János
Moderátor
Moderátor

HozzászólásSzerző: Tamás » 2014.03.23. 11:20

Kevés modelezotol hallottam, hogy amit épít az hibátlan. Sajnos. Minél tobb elembol áll egy model, annál tobb a hibalehetoség. A Victory amit most építek az 5. /otodik!/ kiadás, és még mindig nem javítottak ki olyan hibákat, amit minden fórumozó építo megemlít. Lehet, hogy a kiadók nem figyelik a fórumokat? Pedig jó lenne, hogy emeljék a vásárlók bizalmát és pontos modeleket készítsenek. Vagy aki a betaépítést készítette, miért nem szólt a tevezonek a hibákról? A hibák persze orvosolhatók általában, de azért az ember oromét szegi, ha azzal kell foglalkoznia, hogy a hibákat javítsa. Remélem sikerul befelyezned. Kiváncsi vagyok erre a monstrumra.
Tamás
Haladó fórumozó
Haladó fórumozó

HozzászólásSzerző: BobaFett » 2014.03.24. 20:06

János: vettem még a szent istván aljának festéséhez kompreszort légfújót (vagy mi a neve), és sima fekete airbrush festékkel. Lehet nem tökéletes munka de nem is törekedtem rá, mert csak akkor látszik majd ha az ember benéz a lyukakon, ahol amúgy is sötét lesz.

Tamás: Amit mondasz még durvább, szerintem kifejezetten felháborító hogy ennyire nem törődnek a hiba kijavításával. Az szerintem nem mentség, hogy aki ilyenbe fog az úgyis elég profi ahhoz hogy kijavítsa a hibákat.

Amúgy nekem pont az volt a fura, hogy legalább a vázrésznél nem szoktak ilyen fatális hibák lenni, aztán itt mégis.

Na azért majd persze haladok szépen lassan.
BobaFett
Közösségi tag
Közösségi tag

HozzászólásSzerző: cicarobi » 2014.03.25. 10:20

Hú mekkora építmény lesz ez! Azért mély vizbe ugrottál egy jókora fejest! No de persze lassan szépen meg lesz ez,csak türelem legyen! A festés terén meg nem lennék cicarobi ha nem biztatnálak a teljes festésre! Szóval teljes festést neki porral effektekkel! [biggrin]
cicarobi
Közösségi tag
Közösségi tag

HozzászólásSzerző: BobaFett » 2014.04.20. 22:24

Nos azért haladgatok szépen lassan (leginkább lassan [thumbsup] ), a kerékrendszer készülget:
Nem túlságosan nehéz, de több munka megcsinálni mint ahogy a végeredményből látszik.

Kép

Kép

Kép

Egy fontos dolog: HA VALAKI EGYSZER MEGÉPÍTENÉ, SEMMIKÉPPEN NE VEGYEM MEG A LÉZERVÁGOTT BORDÁZATOT!
Ugyanis mint itt az uccso képen látszik azok úgy vannak megtervezve hogy ugyanúgy kell minden elemre a kivágott nyomtatott rész, mert mint látszik nem lesz kellően vastag. sőt igazából még a jobboldali sem olyan vastag mint annak kéne...
És amiket már megnéztem mindenütt ez a szitu. szóval semmivel nem könnyíti meg a munkát ugyanúgy ki kell vágni mindent és vastagítani... Így meg értelmetlen az egész.
BobaFett
Közösségi tag
Közösségi tag

HozzászólásSzerző: Gaccso » 2014.04.21. 19:27

Ez de gáz! Ez az igazi lehúzás!
Gaccso
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Következő

Vissza: Vasút