Joe711 írta:A facebookon láttam a képet a papírmakettekről. Írnál pár szót a rendezvényről?
Milyen volt szerinted-összességében ?
Sokan voltak (kiállítók,érdeklődők) ?
Sok makett volt ?
A látogatók fegyelmezettek voltak ?
A papírmaketteket a Pelikán makett klub készítette, vagy "külsősök"művei ?
Hogy fogadja a fiatalság a makettezést, pláne a papírmakettezést?
Azért kérdezem, mert január végére a közösségem fontolgat egy helyi makettkiállítást, és szeretnék infókat szerezni.
a válaszokat előre is köszönöm !
Köszönöm kérdéseid!
Nekem tetszett, de eddig más ilyen jellegű rendezvényen még nem voltam, mert sajnos a munkám sokszor igényel hétvégi munkát. Ezért nincs referenciám csak a tavalyi, meg a covid előtti rendezvényünk.
A résztvevők kevesebben voltak, mint tavaly, még a 24 órás építésen is. Viszont, ahogy hallottam másoktól, más ilyen jellegű rendezvényen is.
Szerencsére a látogatók többsége fegyelmezett volt, de voltak diáksegítőink (a saját diákjaim közül toboroztam), akik rendet tartottak, ahol kellett, meg alaposan ki is tábláztuk a kiállítóteret.
A három papírmakettből a félkész templomot készítettem én, a csillagrombolót és a legó figurát külsős makettezők készítették.
A fiatalok túlnyomó többsége nem is tud erről a hobbiról. Két diákomat tudtam megfertőzni a kupán, az egyik teljesen kezdő, a másik hasonló művészetekkel már foglalkozott. Tervezem a munkahelyemen szakkör indítását, de még sok a kérdőjel, meg nekem kéne csinálni és a szabad idővel hadilábon állok. Sajnos egy olyan iparággal kellene megküzdeni, aminek létfeltétele a figyelem felkeltése és fenntartása.
Hol lenne? "Csak" kiállítást, vagy versenyt is terveztek?