Újdonságok

Újonnan megjelent makettek, makettek bemutatója
New models, presentation of papermodels - If you find something new

Moderátor: János

Újdonságok

HozzászólásSzerző: Gaccso » 2019.10.29. 20:49

Kép
Hazai kötődésű makett. Ikarus 280 mint műszaki mentesítő jármű, 1:43 méretarányban. Az Answer kiadó gondozásában. Az Answer eléggé kidolgozott maketteket szokott kihozni, bár nekem kísértetiesen rémlik, hogy ugyanezt a típust a Modelik is megpróbálta már piacra dobni. Nem tudom hazai vizeken volt e ilyen jármű, de számomra érdekes egy kiadvány.
Gaccso
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Re: Újdonságok

HozzászólásSzerző: Gaccso » 2021.03.08. 13:49

Egy érdekes makettet találtam! Teljesen magyar felségjelű Cápeti Nevű Mig 21 vadászgép 1:33 méretarányú változata MS models kiadótól. Még nem találkoztam ezzel a kiadóval, így nem tudok mit mondani róla. Minden esetre nekünk magyaroknak azt hiszem megdobogtatja a szívünket ez a makett. És ki tudja, hátha egyszer még Csőrikét is kiadja valaki. [biggrin]
Kép
Gaccso
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Gaccso » 2021.04.05. 12:52

Ismét találtam egy számomra érdekes új kiadású makettet. A W.M.C. kiadó 1:25 méretarányú Belarus EO-2621. A nyolcvanas évek elengedhetetlen árokásó gépe volt. Jelen volt minden közműmunkánál, állami építkezésen, vagy panelház építésnél. Remélem egyszer ezt is megépítem.
Kép
Gaccso
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Joe711 » 2021.04.05. 20:30

Gaccso írta:Ismét találtam egy számomra érdekes új kiadású makettet. A W.M.C. kiadó 1:25 méretarányú Belarus EO-2621. A nyolcvanas évek elengedhetetlen árokásó gépe volt. Jelen volt minden közműmunkánál, állami építkezésen, vagy panelház építésnél. Remélem egyszer ezt is megépítem.
Kép

Pöpec masinát lehet építeni ebből is, persze erre születni kell...
Mindig megsüvegelem azokat a makettező szakikat, akik ezeket a munkaeszközöket, vagy akár mezőgazdasági gépeket építenek meg papírból. Például Imi trakija is ilyen.
Kimondom: nem fér a fejembe,hogy egy ilyen gépbe hogy lehet ennyi munkát és törődést beleadni, úgy hogy a végeredmény egy szép új traktor lesz :S
Ne értsetek félre, ez nem lekicsinylés a részemről, nagyon komoly makettekről beszélek. Tudom hogy óriási tudás van mindegyik mögött, nem véletlenül kapják a jól megérdemelt díjakat.

De aztán még egyszer átgondolva: lehet hogy ők meg a gőzhajóépítő,kazánházkészítő manusokra csóválják a fejüket...

Úgyhogy jól van ez így! :)
Joe711
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Gaccso » 2021.11.15. 20:18

Szívemnek nagyon kedves modell jelent meg az Answer kiadónál, a Skoda 105 személyautó.
Kép
A füzet belsejéről nem találtam sajnos képeket, de azt írják, rendkívül pontos és részletes. Íves sárvédők, rugók, lengőkarok, és persze beltér.
Méretarány 1:25 (a kedvenc méretarányom) és nagyjából 5000 jó magyar forintot kell kiszámolni érte.
Gaccso
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Gaccso » 2024.10.10. 18:13

Hú! Nézzétek mit találtam!
Kép
Gaccso
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Vissza: Újdonságok, makettbemutatók