Füzetnyitás

Újonnan megjelent makettek, makettek bemutatója
New models, presentation of papermodels - If you find something new

Moderátor: János

Re: Füzetnyitás

HozzászólásSzerző: Gaccso » 2021.01.04. 20:21

Tervben van, ráadásul a lézervágott készletet szeretném belőle, csak sajnos jelenleg sehol sem kapható.
Gaccso
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Joe711 » 2022.01.26. 21:38

Sziasztok!
Tíz év ingyenes ( DE INGYEN LETÖLTHETŐ, JOGTISZTA ) papírmakettezés után úgy éreztem, hogy újra részt kell vállalnom ennek a nagyszerű hobbinak az életben tartásában... [rolleyes] ..
Mivel a kiállítások elmaradtak mostanában, ezért a netről tavaly év vége felé elkezdtem spejzolni a többszáz ingyenesen letöltött cucc mellé a fizetős kiadványokból is. Természetesen ezeket szeretném megépíteni is, nem úgy mint a polcon lévő egyéb kivágóimat. Ezek között egy kivétel van; a János Mestertől anno ajándékba kapott retvizant tervezem majd megépíteni...

A téma meglehetősen behatárolt: a 19.század második felének az amerikai hajói. Ezek persze kivétel nélkül passzolnak a kikötőbe. A legnagyobb, az SS FRISIA kivándorlóhajó kicsit kilóg a sorból, de nagyon tetszik.
természetesen ezeken kívül még kb 10 konkrét, igyenesen letöltött hajó szerepel az építési terveimben, de erről talán később...

Az első széria, ezeket innen töltöttem le: https://ecardmodels.com/ Ezeket a pdf fájlokat fizetéssel egyidejűleg azonnal küldték, már "csak" 1/250-re átméretezni, és nyomtatni kell...:

Kép,Kép,KépKép,Kép,Kép

Illetve a másik beszerzési forrásom a paper shipwright, a kikötőm alapját szó szerint ők biztosították: https://www.papershipwright.co.uk/ Itt rengeteg ingyen letölthető cucc is van, ezt regisztrációt követően küldi a rendszer. ezek is megvannak, de most kifejezetten fizetni akartam, ezért berendeltem ezt a két hajót:

Kép,Kép

Ezek a kivágók ma érkeztek meg, az építésükkor még visszatérek mindegyik kivágóra.

Szummázva: egyik kivágó sem túl bonyolult, sok múlik majd az esetleges extrákon.

Üdv: Józsi
Joe711
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Gaccso » 2022.01.27. 19:20

Lesz itt annyi hajó Joe kapitány, hogy megint bővíteni kell a kikötőt. [biggrin]
Gaccso
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Előző

Vissza: Újdonságok, makettbemutatók