minipeti galériája

Makettezők galériája, kész makettek bemutatása
Gallery - Gallery of modelers, presentation of finished models

Moderátor: János

Re: minipeti galériája

HozzászólásSzerző: Gaccso » 2023.08.13. 12:02

Huh! Mennyi makett! Csak kapkodom a fejemet.
Gratulálok hozzájuk!
Gaccso
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: minipeti » 2023.08.13. 12:09

Köszönöm szépen!
Még rakok fel csak gondban vagyok a fényképezéssel.
"Közelre nézz, és mindent látni fogsz!" (A részeges karatemester)
minipeti
Fórumozó
Fórumozó

HozzászólásSzerző: minipeti » 2023.10.07. 15:58

Két újabb makettem készült el, csak kikapcsolódásként. Mindkettő a ccp készlete, a geocentriku és a heliocentrikus világkép funkcióképes modellje. Két kollégám is tudja ezeket használni, nekik készítettem.
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
minipeti
Fórumozó
Fórumozó

HozzászólásSzerző: minipeti » 2023.10.07. 16:04

Illetve első alkalommal jelent meg makettem kiállításon. Igaz nem most volt, csak most jutottam el idáig. 3 hajóm (Oliver Hazard Perry osztályú fregatt 1/700, Ticonderoga osztályú cirkáló 1/700, Shimakaze romboló 1/350), 3 tankom (Pzkpfw III és Jagtiger 1/89, valamint az itt is bemutatott 1/50-es Panther) és két épületem (Arc de Triumph és a fikcionális atomerőmű).
https://pelikanklub.hu/rendezvenyek/min ... _ovodaban/
minipeti
Fórumozó
Fórumozó

HozzászólásSzerző: minipeti » 2024.01.08. 17:41

Üdv!
Karácsony ugyan már elmúlt, de az ünnepek kapcsán készült pár munkám papírból, amelyek nem igazán makettek, de ajándékdobozok.
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
minipeti
Fórumozó
Fórumozó

HozzászólásSzerző: KisSas » 2024.01.09. 20:58

Frankók, és ötletesek!
KisSas
KisSas
Közösségi tag
Közösségi tag

HozzászólásSzerző: minipeti » 2024.01.23. 21:23

Üdv!
Júliusban úgy döntöttem, hogy tartok egy kis szünetet a vasúti ágyúval és egy könnyed, rövid építésbe kezdek...
...gondoltam én, mert az a 43 oldalas kivágó nem volt kellően elrettentő. Amúgy régi vágyam volt egy gótikus stílusú templom megépítése. Ennek alanyát pedig a CCP biztosította. Íme a Kölni dóm. Sajnos az építést nem dokumentáltam, pedig nem ártott volna, mert sokak számára tanulságokkal szolgálna. Kollégám ma azt mondta, amikor meglátta élőben, hogy nem mondja ki, hogy mi vagyok, de van elképzelésem, hogy mire gondolt.
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
minipeti
Fórumozó
Fórumozó

HozzászólásSzerző: minipeti » 2024.01.23. 21:43

A Magya Kultúra Napja alkalmából, a munkahelyemen rendezett kultúr fesztiválunk egyik állomása egy kis makettezés volt. Egyúttal kedvcsináló egy kis szakkörhöz, amit próba jelleggel szándékozom indítani. A rendezvényen az általam vezetett program regisztráció alapú volt és három menetben került megrendezésre, egyszerre 20 gyerek volt a csoportban. Ezzel a létszámmal sikerült eléggé túllőni a megfelelő létszámot. A megépíthető készletek a Kajla programhoz készített kivágók közül kerültek ki. Ezek A5 méretű, egyetlen alkatrészből álló készletek, melyek ragasztás nélkül is elkészíthetőek. Én úgy számoltam, hogy a rendelkezésre álló 40 perc alatt 2-3 makett készíthető el. A valóság a 0 és 2 között volt. A befejezetlen maketteket a diákok hazavihették, a kész példányok kiállításra kerültek. Ehhez kellettek a térképek, melyeken el kellett helyezni azokat. A résztvevőknek nagyon tetszett, sőt az utolsó fordulóban 25-nél többen voltak. Voltak, akik vittek haza a fel nem használt kivágókból. Illetve többen is érdeklődnek folytatás kapcsán. A képeken a berendezett terem, valamint a végeredmény látható.
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
minipeti
Fórumozó
Fórumozó

HozzászólásSzerző: KisSas » 2024.01.26. 20:59

Hű minipeti!

Az a kölni dóm nagyon mutatós lett! Gratulálok hozzá! Bár ahogy nézem, itt is elég jól látszódnak a hajtást jelölő szaggatott vonalak. De ez nem a Te hibád! Sok türelem és kitartás kellhetett ahhoz a sok kis tornyocskához!
Bár emlékeim közt kutatva (Mátyás templom és Chartres-i katedrális) munka közben nem is feltétlenül tűnik olyan soknak.
Gratulálok még egyszer, és az iskolai rendezvényhez is. Lehet, hogy én is tartok tavasszal a helyi általános iskolában egy ilyesmi kis kedvcsinálót.
KisSas
KisSas
Közösségi tag
Közösségi tag

HozzászólásSzerző: minipeti » 2024.01.28. 12:13

Köszönöm! A hajtások szaggatott vonalaiig már nem jutottam el, csak vágási éleket, meg a szabadon maradó fehér részeket festettem, de így is kifogyasztotta a szürke filctollamat. :)
minipeti
Fórumozó
Fórumozó

HozzászólásSzerző: Gaccso » 2024.02.01. 18:40

Gratulálok én is a sikeres rendezvényhez, és a dómhoz is. Örülök neki, hogy ennyi részvevőt sikerült összeszervezned. Reméljük sokuk válassza majd a későbbiekben is ezt a jobbit. Egészen kedvet kaptam így a képek alapján az építgetéshez. Remélem rá is szánom magamat hamarosan.
Gaccso
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: minipeti » 2024.02.03. 21:51

Köszönöm szépen!
Sajnos az építésekkel most én is elakadtam, mert sok a meló. A szakkör indulgat. Az első alkalom még nem volt valami biztató, de többen is hiányoztak azok közül, akik jöttek volna. Ebben mondjuk nagy szerepe volt annak is, hogy több osztályfőnök sem továbbította a plakát csatolmányt az osztályának előző nap délutánig.
minipeti
Fórumozó
Fórumozó

HozzászólásSzerző: Joe711 » 2024.02.05. 21:30

Én is gratulálok a dómhoz, a kiállításhoz, és úgy általában a hozzáállásodhoz,munkásságodhoz.

Nagyon jónak tartom, hogy próbálsz másokat is megmozgatni, remélem sikerrel jársz.
Kicsit hasonló cipőben járok, bár az én közösségemben a decemberi kézműves foglalkozás szinte teljes kudarccal végződött. De ezt betudom a rutintalanságomnak, és újratervezek...

Gaccsóhoz hasonlóan, én is szeretném folytatni az építéseket. Úgyhogy inspirálsz most sokunkat... :)
Joe711
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: minipeti » 2024.05.19. 21:18

Az I-400-as. Érdekes építés volt. Lehet, hogy a PSMK-n a klubasztalunkon ott lesz, de nekem aznap dolgoznom kell.
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
minipeti
Fórumozó
Fórumozó

Előző

Vissza: Galéria