Sziasztok!
Szeles Jani vagyok, a kerekegyházi támogató szolgálatnál dolgozom. Hat éve kezdtem el papír makettezni amikor a műhelyemből gyerekszoba lett és a feleségem végleg kitiltotta a büdös hígítókat és olajfestékeket a házból...
...hála Istennek, ugyanis csodálatos modellekkel találkoztam!!! Itt - a méretekből adódóan is - szabadon szárnyalhat a kreativitás és ha balul sül el valami akkor sem dől össze a családi büdzsé!
Az első modellem a Modelik 1/25 Ba-64-es II.vh.-s páncél autója volt. Szót se többet róla... Maga a modell remek, az elkészítési folyamat annál kevésbé...
A sorban a második a WAK 1/33 Albatros W.4-es I.vh.-s úszótalpas vadászgépe. Átlagos kis modell, a szolnoki országos makettkiállításon bronz érmet kaptam érte.
A harmadik - még műanyagos korom nagy álma! - A GPM 1/33 Ta-152 H-1-es II.vh-s vadászgép. Közepes modell, a szakmai zsűri bronz éremmel jutalmazta Szolnokon.
A negyedik az Orlik 1/33 Phönix D.I-es I.vh.-s vadászgépe. Remek makett, néhány apró hibával. Ez a makett több mint másfél évig készült, aranyérmet kaptam szintén Szolnokon.
Jelenleg a Model-Hobby 1/33 Kawanishi N1K2 II.vh.-s vadászgép makettjével küzdök. Az eddigi legrészletgazdagabb modell amivel találkoztam!
Nagyon szemezgetek a harcjárművekkel, mert lényegesen szabadabb kezet kap a makettező a különböző állapotok és a környezet megjelenítésében.
Tisztelettel: szeli