Dodobiker

Amit megosztanál magadról a többiekkel
Introduction - Tell us something about yourself

Moderátor: János

Dodobiker

HozzászólásSzerző: Dodobiker » 2015.07.19. 19:02

Sziasztok!

Engedjétek meg hogy bemutatkozzam. Tamás vagyok, mikrobiológus. A makettezés régi szenvedély de ahogy az lenni szokott, középiskola után jó pár évre feledésbe merült. Kb 15 év után kezdtem el újra a ragasztgatást! Pár éve egy kiállításon láttam életemben először papírból készült makettet és lehet hogy most utalni fogtok de nem igazán tett rám mély benyomást [biggrin]. Megrögzött plasztikos beállítottság [biggrin]. Aztán nemrég csak úgy böngésztem a neten, azt hiszem valamilyen hajómodelles oldal volt és csak [blink] jaaaaa hogy ez nem fa hanem karton! Innen már ugye ismerős a történet!
Dodobiker
Újonc
Újonc

Re: Dodobiker

HozzászólásSzerző: János » 2015.07.21. 14:05

Üdv itt nálunk Tamás. Bizony a papírmakettezés lassacskán beéri a műanyag modellek színvonalát. A sok lézervágott kiegészítővel, festéssel, stb, már megközelítőleg tudunk olyan jó maketteket építeni mint a plasztikosok. Bár ehhez a műfajhoz még több türelem kell szerintem, de ha egyszer valaki ráérez a szépségére , biztosan a rabja lesz.
The paper modeling is always in my mind.
János
Moderátor
Moderátor

HozzászólásSzerző: Gaccso » 2015.07.21. 22:09

Üdvözöllek itt a fórumon, remélem megtalálod a kikapcsolódásodat a papírok világában.
Gaccso
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Gabes » 2015.08.29. 16:15

Üdv a fórumon!

-G-
VISIT MY WEBSITE PLEASE
http://www.ppmodels.com
Gabes
Moderátor
Moderátor

HozzászólásSzerző: wittman » 2015.09.09. 12:52

Üdv én is :)
wittman
Kiemelt tag
Kiemelt tag

HozzászólásSzerző: Drotmalac » 2015.09.11. 10:07

Üdv a fedélzeten!

Nekem az a meglátásom, hogy a papír az egyik legjobb alapanyag hajómakettezésre, a műanyag hajó kittek, nagyon pici méretaránnyal készülnek, hiszen egészen más a lépték, mint repülőknél vagy harcjárműveknél, ritkán látni nagy hajókról 1:350-nél nagyobb hajómaketteket, leginkább 1:700, de azon a részletek már annyira picik, hogy nem is lehet bizonyos dolgokat kidolgozni.
Persze hajómakettezésnél a koronázatlan király a fából éveken át keresztül készülő, hagyományos bordás-palánkos kivitelű részletes makettek, de az én példámból látszik, hogy egy papírhajót is el lehet húzni évekig. :)
Drotmalac
Közösségi tag
Közösségi tag

Vissza: Ezennel bemutatkoznék