magyarb

Amit megosztanál magadról a többiekkel
Introduction - Tell us something about yourself

Moderátor: János

magyarb

HozzászólásSzerző: magyarb » 2015.06.01. 13:04

Sziasztok! Magyar Balázs vagyok, Esztergomból.

Ami a makettes pályafutásomat illeti, egészen rövid, pedig vagy 30 éve vettem az első darabot, a pécsi székesegyházat. Leárazás volt a könyvesboltban :) Szokásomhoz híven a 95% környékén abbahagytam, később pedig módszeresen felfalta a macska. Viszont nagyon megtetszett a dolog! 25 év múlva rájöttem, hogy már tele van az azóta létrejött internet mindenféle letölthető makettel, és így én is építhetek magamnak olyasmit, amit műanyagból nem szívesen fizetnék meg (meg úgyis csak elrontanám elsőre (meg sokadikra is)). Eredetileg a műanyag makettezés érdekelt, voltak is próbálkozásaim, de láttam, hogy mit csinálnak a profik, és úgy tűnt, hogy a világ összes ideje sem volna elég rá, hogy megtanuljam. Persze már a papírral is van egy ilyen érzésem :)

Az tetszik ebben a műfajban, hogy a netről letöltött makettek nagyon szépen feljavíthatók, hiba esetén újra lehet nyomtatni az alkatrészeket. Elsősorban a bennem lakó gyerek mozgat, így a Star Wars maketteket céloztam meg. Eredetileg a Imperial Shuttle volt a terv, de rájöttem, hogy ez meghaladná a képességeimet elsőre, így lett Millenium Falcon, utána AT-AT (lesz), és talán a Shuttle...

Kedvencem a feljavítás, a Falconon teljesen átrajzoltam a textúrákat. Megpróbálom majd a többi makettel is. Ha sikerül szívesen megosztom mindenkivel az új változatokat, hátha csinál valaki még szebbet :)

Alapvetően maximalista vagyok, és ez sikeresen megakadályoz abban, hogy belekezdjek valamibe, amiről tudom, hogy elsőre vacak lesz, tehát majdnem mindenbe :) Viszont ha sikerül elkezdeni, akkor igyekszem odafigyelni rá, hogy büszke lehessek az eredményre. Ha lenne még1 életem, biztos komolyabban is rámennék a makettezésre, de sajnos már csak sokadik hobbiként fér bele a jelenlegibe.
magyarb
Újonc
Újonc

Re: magyarb

HozzászólásSzerző: János » 2015.06.02. 07:15

Amit soxor idéznek máshol is , a régi kínai bölcselet itt is érvényes : A leghosszabb utazás is egy lépéssel kezdődik. Majd további sok sok lépéssel folytatódik- tehetném hozzá. A benned lévő gyermeki kíváncsiságot és rácsodálkozást soha ne feledd , ez kell legyen a makettezés mozgató rugója. Persze nem árt ezt párosítani a felnőttes kitartással és komolysággal, ami a kivitelezés minőségéhez szükséges. Bízom benne hogy a makettjeid építése közben sikeresen elsajátítod a szakma mesterfogásait, és egyre jobb építéseket láthatunk tőled. Mára már a papírmakettezésben is többféle irányzat alakult ki nem is beszélve a témák sokszínűségéről. Keresd meg a saját utad , a saját témád, akkor biztosan sok örömet okoz számodra is ez a hobbi. Ehhez kívánok sok sikert , és jó fórumozást.
The paper modeling is always in my mind.
János
Moderátor
Moderátor

HozzászólásSzerző: magyarb » 2015.06.02. 08:10

Köszi a biztatást, igyekszem! :)
magyarb
Újonc
Újonc

HozzászólásSzerző: wittman » 2015.06.03. 07:38

Szia kellemes makettezést és sok sikert a makettezésben, üdv a köreinkben :)
wittman
Kiemelt tag
Kiemelt tag

HozzászólásSzerző: BobaFett » 2015.06.03. 22:11

Üdv a forumon!
"Ma nem volt egyetlen telefonhívásom se. De holnap majd kétszer ennyi lesz !" - Al Bundy
BobaFett
Közösségi tag
Közösségi tag

HozzászólásSzerző: magyarb » 2015.06.05. 09:23

Köszönöm, BobaFett! Végig néztem a Szent István topicot :-o Minden elismerésem! Eddig azt hittem, hogy már egész aprólékosan dolgozom :)
magyarb
Újonc
Újonc

HozzászólásSzerző: Gaccso » 2015.06.06. 19:16

Üdv itt náluk! Kellemes időtöltést, és sok szép makettet!
Gaccso
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Drotmalac » 2015.09.11. 09:57

Üdv a Fórumon!
Drotmalac
Közösségi tag
Közösségi tag

Vissza: Ezennel bemutatkoznék