Gaccso írta:Az én véleményem a papír és a plasztik között, egyrészt maga az alapanyag, másrészt, hogy mi papírosok, magunk alkotjuk meg a síkból a térbeli dolgokat. Hogy ezt szikével tesszük, vagy már ki van (lézer)vágva, számomra még nem jelenti azt, hogy ez kevesebb lenne a papírmakettnél.
(Bocsánat az offolásért)
nem, nem kevesebb - mas. (vegre magyarul is pampoghatok errol. bar csehul kozel anyanyelvi szinten beszelek, de ha irok, hat az neha "billenos", kellemetlen, amikor az ember tudja, hogy nem teljesen okes amit ir)
es pont errol pampogtunk gabesszal penteken az austerlitzi kocsmaban - mi is a papirmakett "konnyedsege", legiessege. matematikailag / geometrialig meghatarozhato - hogyan hajlithato a papir, mit enged meg. csak egy dimenzioban hajlithato, kettoben nem - lehet belole karika, tolcser, akar mobius szalag is - de gomb mar nem. persze, egy kicsit lehet eroltetni, valamennyire rugalmas az anyag - pl. a gumiabroncsok oldalanak "bombirozasa" - na, ennek meg magyarul nem tudom a nevet, de erre gondolok:

. egyertelmu az "eroszak", de nem tul nagy. de ezt a papir mar nem engedi. mindenki tobbet akar, mint amennyit a papir enged - en is. a lezer vagas es gravirozas isten ajandeka

de a szivem az dobogtatja meg, amikor relative keves, de szep ivbol van megepitve a dolog. az egyik legszebb dolog amit ebben a kategoriaban lattam az attimon chevrolete. ha a papirozas kolteszet, akkor az a convair egy szonett.

amikor meglattam, eskuszom, megroggyant a terdem.