tibor.cz

Amit megosztanál magadról a többiekkel
Introduction - Tell us something about yourself

Moderátor: János

tibor.cz

HozzászólásSzerző: tibor.cz » 2015.02.18. 13:37

udv mindenkinek!

tibor vagyok, csehorszagban elek (innen a .cz, a tibor meg a tiborbol, de nem akarom elvenni a radiokabaresok kenyeret). papirmakettezni kb 15 eve kezdtem, bar az utobbi 1-2 evben elegge hanyagoltam a dolgot. f1-es maketteket ragasztagotok, jelenleg radewicz fw07-es williamse van felbehagyva.
par eve fent voltam a papirmakett.hu-n (azt hiszem, igy hivtak az oldalt), aztan elmaradoztam onnan is.

most viszont ugy erzem, hogy valami feleszu hobbit leboritotta a vodrot kutba es elkezdett ebredezni a paprimatyis balrog.

["]
tibor.cz
Újonc
Újonc

Re: tibor.cz

HozzászólásSzerző: János » 2015.02.18. 15:35

Üdv a fórumon. Szlovákiai tagunk van néhány , de Csehországi nem sok akad. Jó lenne hallani valamit, mi a trend arrafelé. Milyen makettek készülnek leginkább? A Brno-i kiállításról akkor itt is köszönjük a linkeket, sok szép makett képét láthatjuk segítségeddel. Ha volna valami képed a saját építéseidről , annak is örülnénk.
The paper modeling is always in my mind.
János
Moderátor
Moderátor

HozzászólásSzerző: Gaccso » 2015.02.18. 17:55

Üdvözöllek onnan északról! Nekem is van egy két forma1 es makettem, remélem mutatsz majd egy két új dolgot nekünk, és tanulhatunk a kiváló cseh papírmakettezők világából is néhány fortélyt!
Gaccso
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: tibor.cz » 2015.02.19. 08:39

egyebkent szlovak allampolgar vagyok, az egyetem ota elek csehorszagban. rev-komaromban szulettem, azota meg sok elnevezes es hatar valtozott europaban. ott egye a fene! :D

termeszetesen majd keszitek par kepet a sikerultebb maketteimrol - remelhetoleg a hetvegen, napvilagnal.
tibor.cz
Újonc
Újonc

HozzászólásSzerző: Tamás » 2015.02.19. 09:02

Udv hontársam! /legalább lesz még valaki aki nem használ magyar billentyuzetet és nem fogom nagyon butának érezni magam emiatt./

Várjuk a képeket és az ujjabb építésedet. Éles szikét és jó szelet kívánok! [thumbup]
Tamás
Haladó fórumozó
Haladó fórumozó

HozzászólásSzerző: tibor.cz » 2015.02.19. 10:35

Tamás írta:Udv hontársam! /legalább lesz még valaki aki nem használ magyar billentyuzetet és nem fogom nagyon butának érezni magam emiatt./

Várjuk a képeket és az ujjabb építésedet. Éles szikét és jó szelet kívánok! [thumbup]

az ekezet nelkuli interneten nottem fel, sot, annak idejen aki ekezetet hasznalt, annak leugattak a fejet (meg a hixjozsis korszakban, lehet emlekszik meg ra par veteran)

ugy tunik, vagyunk paran "cseszkobol". azert az sokat lenditett a cseh es szlovak papirozok szaman, hogy az ABC magazinban gyarkran voltak kivagok (bar ez mifelenk, komarom kornyeken, kemenyen pultalatti dolog volt, faluhelyt meg inkabb csak szobeszed alapjan ismert). a magy minosegi ugras szerintem olyan jo 10 eve lehetett errefele, amikor a papirozas kilepett a "gyereknek valo csak" kategoriabaol. egyreszt a tervezok elkezdtek sokkal reszletesebb dolgokat keszinteni (bar sokaknal kezd elgurulni a gyogyszer), masreszt az epitok nem maradnak meg "sima" megepitesnel, elkeztek tuningolni, koszolni a cuccot (itt merfoldko volt bernie kraz-a), bar ez velemenyem szerint mar kilog a papir kategoriabol - ha papirbol osszeragaszok egy tombot, es kimaratom belole az alkatreszeket, aztan lefestem, az mar nem papirozas.
tibor.cz
Újonc
Újonc

HozzászólásSzerző: Gaccso » 2015.02.19. 17:42

Az én véleményem a papír és a plasztik között, egyrészt maga az alapanyag, másrészt, hogy mi papírosok, magunk alkotjuk meg a síkból a térbeli dolgokat. Hogy ezt szikével tesszük, vagy már ki van (lézer)vágva, számomra még nem jelenti azt, hogy ez kevesebb lenne a papírmakettnél.
(Bocsánat az offolásért)
Gaccso
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: tibor.cz » 2015.02.19. 19:46

Gaccso írta:Az én véleményem a papír és a plasztik között, egyrészt maga az alapanyag, másrészt, hogy mi papírosok, magunk alkotjuk meg a síkból a térbeli dolgokat. Hogy ezt szikével tesszük, vagy már ki van (lézer)vágva, számomra még nem jelenti azt, hogy ez kevesebb lenne a papírmakettnél.
(Bocsánat az offolásért)

nem, nem kevesebb - mas. (vegre magyarul is pampoghatok errol. bar csehul kozel anyanyelvi szinten beszelek, de ha irok, hat az neha "billenos", kellemetlen, amikor az ember tudja, hogy nem teljesen okes amit ir)
es pont errol pampogtunk gabesszal penteken az austerlitzi kocsmaban - mi is a papirmakett "konnyedsege", legiessege. matematikailag / geometrialig meghatarozhato - hogyan hajlithato a papir, mit enged meg. csak egy dimenzioban hajlithato, kettoben nem - lehet belole karika, tolcser, akar mobius szalag is - de gomb mar nem. persze, egy kicsit lehet eroltetni, valamennyire rugalmas az anyag - pl. a gumiabroncsok oldalanak "bombirozasa" - na, ennek meg magyarul nem tudom a nevet, de erre gondolok: Kép. egyertelmu az "eroszak", de nem tul nagy. de ezt a papir mar nem engedi. mindenki tobbet akar, mint amennyit a papir enged - en is. a lezer vagas es gravirozas isten ajandeka :) de a szivem az dobogtatja meg, amikor relative keves, de szep ivbol van megepitve a dolog. az egyik legszebb dolog amit ebben a kategoriaban lattam az attimon chevrolete. ha a papirozas kolteszet, akkor az a convair egy szonett.

Kép

amikor meglattam, eskuszom, megroggyant a terdem.
tibor.cz
Újonc
Újonc

HozzászólásSzerző: wittman » 2015.02.19. 19:51

Szia jó szórakozást itt. látom igényes modellező vagy, sok türelmet a modellezéshez!

Üdv János
wittman
Kiemelt tag
Kiemelt tag

HozzászólásSzerző: tibor.cz » 2015.02.19. 20:18

wittman írta:Szia jó szórakozást itt. látom igényes modellező vagy, sok türelmet a modellezéshez!

Üdv János

acsi! csak szemleteteskepp keresetem a neten par kepet :D de lovok par kepe a sajat cuccokrol is ;)
tibor.cz
Újonc
Újonc

HozzászólásSzerző: tibor.cz » 2015.02.19. 20:47

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

hirtelen felindulasbol lottem par kepet a "muveimrol".
(majd a galeriaba jobbakat rakok fel, bemutatkozasnak talan megteszi.)
tibor.cz
Újonc
Újonc

HozzászólásSzerző: wittman » 2015.02.20. 07:20

Nem vagyok Forma 1 rajongó de ami szép az szép, és nekem tetszik, nagyon jó kisautók, én is csináltam egyet valakinek egy McLaren Hondat, de mint mondom nem az én müfajom. Gratulálok a szép makettekhez és főleg az ügyes kezeidhez :)
wittman
Kiemelt tag
Kiemelt tag

HozzászólásSzerző: János » 2015.02.20. 07:58

Gratulálok, nagyon szép építések. Bár én sem F1-ben "utazom", de látom mennyi szakértelem és percíz munka van mindegyik makettedben. Köszi hogy megmutattad.
The paper modeling is always in my mind.
János
Moderátor
Moderátor

HozzászólásSzerző: zozo » 2015.02.20. 14:48

Nagyon jók ezek a versenyautók, öröm az ilyeneket nézni!
zozo
Közösségi tag
Közösségi tag

HozzászólásSzerző: tibor.cz » 2015.02.20. 14:54

jol esnek a dicsero szavak, de ezer sebbol verzik az osszes makettem - ezek is.
tibor.cz
Újonc
Újonc

Következő

Vissza: Ezennel bemutatkoznék