Kiegészítés a szabályokhoz

Fórumszabályzat, tudnivalók a Papermodelers.hu fórum használatáról
General regulations - Forum rules, how to use Papermodelers.hu

Moderátorok: ATTIMON, János, Gabes, Lacc

Kiegészítés a szabályokhoz

HozzászólásSzerző: János » 2012.01.17. 19:31

Az idei évben sajnálatosan többszörösére emelkedett a spammerek száma itt a fórumon. Ezért szigorítások bevezetésére került sor.
1. Az új regisztrálók csak előzetes elbírálás után kezdhetik meg fórumos tevékenységüket.
2. Az első 5 hozzászólásukat szintén csak adminos ellenőrzés után láthatja a tisztelt tagság. Ez után már automatikusan megjelennek a postjaik.

Ez némileg lassítja az új tagok bemutatkozási lehetőségét, de remélem nem veszi el senki kedvét a fórumozástól. Mindenki szíves megértését kérjük, de a napi 3-4 spammer, néha több száz szemete (többnyire reklámok) oly mértékben leterhelte a kapacitásunkat, hogy már kézi erővel nem lehetett átfésülni az egész fórumot ,és gyomlálgatni.
The paper modeling is always in my mind.
Avatar
János
Moderátor
Moderátor
 
Hozzászólások: 3913
Csatlakozott: 2010.10.15. 14:59
Tartózkodási hely: Kaposvár,HUN

Re: Kiegészítés a szabályokhoz

HozzászólásSzerző: János » 2013.09.13. 19:23

Egy apró kiegészítést ismét bevezettünk a szabályzatba.
Az idők folyamán felgyülemlett azon tagok száma , akik csak regisztráltak, de aztán sosem léptek be a fórumba. Mivel kilépés lehetőség gyakorlatilag nincs a rendszerben, ezért azokat a tagokat, akik a regisztráció után nem lépnek be többet, kilépettnek tekintjük, és töröljük a taglistáról. Nyilván mindenki kap némi türelmi időt , most azokat töröltük akik több mint 1 éve nem léptek be, és nem volt hozzászólásuk sem.
Remélem egyértelmű a változtatás, kérdéseitekkel forduljatok bizalommal admin vagy modi kollégáinkhoz.
The paper modeling is always in my mind.
Avatar
János
Moderátor
Moderátor
 
Hozzászólások: 3913
Csatlakozott: 2010.10.15. 14:59
Tartózkodási hely: Kaposvár,HUN

Re: Kiegészítés a szabályokhoz

HozzászólásSzerző: János » 2014.05.29. 09:31

Tájékoztatnom kell a fórum tagságát arról a jogszabályi változásról ami most lépett életbe.
http://mkab.hu/download.php?h=843
Miről van szó röviden: a magyar Alkotmánybíróság legfrissebb álláspontja szerint minden tartalomszolgáltató (tehát jelen esetben a fórum fenntartója) egyértelműen felelős a felületén megjelenő, mások jogait sértő kommentekért, akkor is, ha ezekről nincs tudomása, vagy esetleg már törölte is ezeket.

Lefordítom: ha a fórum felületén olyan hozzászólás születik, amelyet valaki joggal tart sérelmesnek, a fórum tulajdonosa fog szívni miatta. Mivel a fórumunk szerkesztett tartalomnak minősül, (mivel vannak adminok, és modik) ezért beleesünk ebbe a kategóriába.

Mivel a mi fórumunk nem politikai jellegű, a közélettel sem kapcsolatos, nem szokás a másik sértegetése, megbántása, megalázása, remélem (ahogy eddig sem) ezután sem fordul elő nálunk ilyen precedens. De mindig addig nincs baj, amíg valaki el nem kezd vihart kavarni.

Ezért mindenkit kérek hogy jól gondolja meg mit ír, sajnos úgy látom a szólásszabadság alapjoga bizony (szerintem) csorbát szenved, mert egyrészt öncenzúrára van szükség a fórumozóknak, másrészt cenzúrára kényszerítik a tulajdonosokat. Szép új világ.

Mint eddig is a hozzászólások és a chat moderálva lesznek. Mivel ez nem 24 órás folyamatos üzemben történnek, ezért csak utólag tudjuk megnézni és korrigálni a beírt szövegeket. A törlés jogát a fórum tulajdonosa fenntartja.
The paper modeling is always in my mind.
Avatar
János
Moderátor
Moderátor
 
Hozzászólások: 3913
Csatlakozott: 2010.10.15. 14:59
Tartózkodási hely: Kaposvár,HUN


Vissza: Általános szabályok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


cron